Profhilo

Vad är Profhilo?

Profhilo är en injicerbar anti-aging behandling gjord av hyaluronsyra för hud som förlorar sin elasticitet och fasthet med ålder. Det kan användas på ansikte, hals, decolletage, armar, händer och knän, eller andra delar av din kropp där huden visar synliga tecken på åldrande.
Ofta ser vi en omedelbar märkbar förbättring av hudton och återfuktning, samt en ökad fasthet och minimering av linjer.

Profhilo skiljer sig från vanliga Fillers på många sätt tack vare sin struktur som gör det möjligt att den sprids över ett stort område för att öka återfuktning och strama upp eller "omforma" huden.

Hur fungerar det?

Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans som produceras i vår kropp, den finns i hud, leder och annan bindväv. Dess roll är att behålla fukt i kroppen och hjälpa till med kollagenproduktion. Den kan hålla upp till 1000 gånger sin vikt i vatten vilket gör den idealisk för att binda fukt i huden. Med åldern minskar dock hyaluronsyraproduktionen och huden ser mattare ut och dehydreras, med fina linjer och rynkor som en oundviklig följd.

Profhilo innehåller en av de högsta koncentrationerna av stabiliserad hyaluronsyra på marknaden. Eftersom den är termiskt bunden och inte kemiskt bunden fungerar den som en fantastisk hydrator (återfuktare), och inte en Filler. Det injiceras strax under ytan av huden där det sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka hydrering. Under de närmaste fyra veckorna går den in i fas två och börjar arbeta med att öka elastin och kollagenproduktion. Detta omformar effektivt huden och ger den ett smidigare, jämnare och fastare utseende.

Tack vare sin konsistens fördelas Profhilo smidigt och jämnt, utan att några klumpar bildas - som är en potentiell risk med traditionella fillers. Det betyder att det kan användas på områden som är svåra att behandla med vanliga traditionella fillers, sompå till exempel hals och panna.

Hur många behandlingar behövs?

En komplett kur består av två sessioner med en månads mellanrum. En ytterligare behandling kan rekommenderas efter sex månader för att bibehålla effekten.

Finns det risker eller biverkningar med Profhilo?

Hyaluronsyra fillers är idag en säker och beprövad produkt med väldigt få och sällsynta biverkningar. De vanligast förekommande som är relaterade till själva injektionen är lätt rodnad/svullnad, minimal ömhet och blåmärken. Biverkningarna är oftast lindriga och avtar inom ett par dagar och ingen åtgärd krävs. Som vid alla injektioner finns även en liten infektionsrisk.

Direkt efter behandlingen kan du få små "bulor" där man injicerat Profhilo. Dessa lägger sig efter några timmar. Även blåmärken, irritation och ömhet vid injektionsstället kan förekomma. Ibland kan viss svullnad ligga kvar upp till två veckor, dock händer det mycket sällan och ärr inte farligt.

För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren). Undvik även kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling.

Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling, ingen aktiv herpes, eller förkylning. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad eller sårig.

Eftervård:

Man bör avvakta träning och motion i 72 timmar för att undvika risk för ökad svullnad pga ökad cirkulation, samma gäller bastu och solning.

Ingen smink på 24 timmar

Ingen botox, fillers, ansiktsmasage och övriga ansikts behandlingar i 2 veckor.

Ingen ansiktsskrubb i 72 timmar.

Ingen stark ansiktrengöring i 24 timmar, ingen vitamin C olja i 24 timmar.

Vilka inte får göra Profhilo:

Allergi mot hyaluronsyra.

Patienter med blödning och blodsjukdomar / leukemi / lymfom. (Du behöver godkännande från din hemläkare innan du fortsätter, eftersom infektionsrisken är högre)

Patienter för kemoterapi eller immunsuppressivt medel. (Du behöver godkännande från din hematolog / onkolog innan du fortsätter, eftersom risken för infektion är högre)

Känslighet mot grampositiva bakterieproteiner.

Aktiv infektion eller inflammation i hudområdet som ska injiceras.

Patient med pågående andra ansiktsbehandlingar som kemisk peeling, laserbehandling eller nötning av mikrodermen måste vänta 1 månad efter dessa för att utföra Profhilo.

Patienter med risk för keloider (hypertrofisk ärrbildning).

Patient med aktiv munsår.

Gravida och ammande kvinnor (bäst att undvika trots inga verkliga bevis) Kan utföras dock på egenrisk.

Patienter som planerar att genomgå ansiktsoperationer de närmaste 12 månaderna.